Lourdesreis weer geslaagd!!

Mei 2011

Het was nog schemerdonker toen op Moederdag 8 mei  jl. 58 mensen (pelgrims en hulpen) vanaf het station Alkmaar- Noord op weg gingen om de Moeder der Moeders Maria een bezoek te gaan brengen in Lourdes. Eerst ging de reis per luxe touringcar naar Tourcoing op de grens tussen België en Frankrijk. Daar stond de TGV al klaar om ons verder te vervoeren naar Zuid-Frankrijk. Na een comfortabele reis, waarin we konden genieten van elkaars gezelschap en van het mooie Franse landschap, kwamen we aan op het station van Lourdes. Met de bus werden we vervoerd naar het inmiddels vertrouwde hotel St. Louis de France. Na een heerlijk maaltijd de kamers ingericht en na een kort samenzijn het bed opgezocht om uit te rusten van een lange dag.

Gedurende de dagen erna hebben we verschillende vieringen meegemaakt: vieringen met de gehele groep Nederlandse pelgrims, vieringen met de internationale gemeenschap waaronder de lichtprocessie, de sacramentsprocessie en de internationale hoogmis en vieringen met onze eigen groep waaronder de Eucharistie en de Kruisweg. Elke viering was op zichzelf indrukwekkend, ofwel door de massaliteit ofwel door de intimiteit.

Daarnaast was er voldoende tijd om elkaar te ontmoeten tijdens de verschillende momenten dat we elkaar troffen op de terrasjes onder het genot van een cappuccino of een ander drankje.

Verder hebben we tijdens een stadswandeling verschillende plekken in Lourdes gezien, verbonden aan het leven van Bernadette: de begraafplaats, het cachot en de parochiekerk naast bezoeken aan de verschillende kerken op de heiligdommen met fraai mozaïekwerk en geschilderd glas. Uiteraard werd Maria diverse malen bezocht in de grot en konden we ons laven aan de bron oftewel de kraantjes.

Op de excursiedag togen we de Pyreneeën in naar de Pont Napoleon, Gavarnie en de Pont d’Espagne. Prachtig natuurschoon met spetterende watervallen.

Aan alles komt een einde dus op zaterdag 14 mei reden we in omgekeerde richting weer naar Alkmaar waar we werden opgevangen door het thuisfront. Een mooie week was weer ten einde.

Van woensdag 31 augustus t/m maandag 5 september gaat de Lourdesgroep Alkmaar weer naar Lourdes, ditmaal met het vliegtuig. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met:

  • ·        Mevrouw Ans Captijn – telefoon: 06 28876904
  • ·        De heer Fred van den Berg – telefoon: 072 5150038

Voor extra informatie over de activiteiten van de Lourdes Actie Alkmaar kunt u ook terecht op onze website: www. lourdes-actie-alkmaar.nl

Wilbert Groot, een van de vele hulpen

Lourdes Actie Alkmaar