Trekkingslijst loterij 2022

Op 10 april zijn de winnende lotnummers getrokken van de loterij 2022 van de Stichting Lourdes Actie Alkmaar. De trekking had plaats in de pastorie van de H. Laurentiuskerk in Oudorp. Klik hier voor de trekkingslijst. Tot 10 juni 2022 kunt u op vertoon van uw lot de prijs afhalen. Maak van te voren een afspraak via het telefoonnummer 06-57619930.

Trekkingslijst 2022

Voor de prijswinnaars: gefeliciteerd met uw prijs en geniet er van!

 

Reizen 2022

We hebben er twee jaar op moeten wachten maar in het komende jaar 2022 gaan we weer naar Lourdes. Vanwege de COVID-19 pandemie was het in de afgelopen twee jaar niet mogelijk om naar Lourdes af te reizen. Maar, als alle voortekenen ons niet bedriegen, wordt dat het komende jaar weer mogelijk.

We reizen dan met het Huis voor de Pelgrim. De reisorganisatie VNB waar we altijd mee gereisd hebben, heeft door alle coronaperikelen het hoofd niet boven water weten te houden en is in april 2021 failliet gegaan. Niet getreurd, we hebben in het Huis voor de Pelgrim een prima alternatief gevonden.

De data voor 2022 zijn bekend:

  • Dinsdag 3 mei t/m zondag 8 mei 2022
  • Donderdag 22 september t/m dinsdag 27 september 2022

Kijk verder op onze reizenpagina

Trekkingslijst loterij 2020

Op 19 april zijn de winnende lotnummers getrokken van de loterij 2020 van de Stichting Lourdes Actie Alkmaar. De trekking had plaats in de pastorie van de Laurentiuskerk in Oudorp. Klik hier voor de trekkingslijst. Tot 10 juni 2020 kunt u op vertoon van uw lot de prijs afhalen. Maak van te voren een afspraak via het telefoonnummer 06-57619930.

Voor de prijswinnaars: gefeliciteerd met uw prijs en geniet er van!

Trekkingslijst Lourdesloterij 2020

Geen reizen naar Lourdes in 2021

Vanwege de huidige coronapandemie en de naar aanleiding daarvan genomen maatregelen maakt de Stichting Lourdes Actie Alkmaar ook in 2021 geen reizen naar Lourdes. Het maken van een reis naar Lourdes is op dit moment te risicovol. Door de genomen maatregelen kan een reis naar Lourdes niet uitgevoerd worden op de wijze die u van ons gewend bent.

We richten ons nu op de reizen in 2022. Als daar meer over bekend is, berichten wij daar over.

Pater Mark Kemseke verlaat Lourdes

Pater Mark Kemseke O.M.I., die vele jaren verantwoordelijk is geweest voor de Nederlands-talige bedevaarten in Lourdes, stopt per 1 januari met zijn werkzaamheden in het heiligdom. De congregatie Oblaten van Maria, waarvan hij lid is, heeft de Vlaming gevraagd binnen de kloostergemeenschap andere taken op zich te nemen.

Pater Kemseke is al vele jaren verbonden met Lourdes. Aanvankelijk werkte hij bij de jeugddienst van het heiligdom. Nadat hij een paar jaar provinciale overste van zijn congregatie in België was geweest, keerde hij begin jaren 2000 terug in Lourdes om de Nederlandse taalgroep te leiden. Lees verder

Jaarthema Lourdes 2019: “Zalig de armen, voor jullie is het koninkrijk van God” (Lucas 6.20)

In 2019 staat Bernadette centraal in Lourdes. Het is dan 175 jaar geleden dat Bernadette Soubirous er werd geboren. Zij stierf 140 jaar geleden in het klooster van Nevers. Daarbij is het accent gekozen van Bernadette de arme. Ze was een arm, ziekelijk en ongeletterd meisje toen zij op 11 februari 1858 de eerste verschijning kreeg. Aan haar ging toen in vervulling wat Jezus zei: “Zalig gij die arm zijt, want aan u behoort het rijk Gods” (Lucas 6.20). Lees verder