Oud papier op 28 en 29 augustus 2020

De oud-papierinzameling van augustus is zoals u van ons gewend bent, in het laatste weekend van augustus 2020. Dat is op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus 2020. Ook wij conformeren ons aan het landelijk beleid van de overheid (RIVM) m.b.t. de bestrijding van het coronavirus en de ziekte COVID-19. 

Dit houdt in:

  • Een persoon levert oud papier in (ieder wacht op zijn beurt en houd afstand);
  • De minimale afstand van 1 1/2 meter tot een andere persoon wordt gerespecteerd;
  • Er is geen ruimte voor social talks;
  • Als u zich zich niet lekker voelt (kuchen, hoesten, snotteren), blijf dan s.v.p. thuis;
  • Na het inleveren van het oud papier thuis handen wassen.

Locatie: Westerweg nabij het Murmelliuslyceum.

Op zaterdag 29 augustus zijn onze vrijwiligers van 8.30 tot 12 uur aanwezig om uw oud-papier in ontvangst te nemen.

Geen Reizen naar Lourdes in 2020

Vanwege de huidige coronapandemie en de naar aanleiding daarvan genomen maatregelen maakt de Stichting Lourdes Actie Alkmaar dit jaar geen reizen naar Lourdes. Het maken van een reis naar Lourdes is op dit moment te risicovol. Door de genomen maatregelen kan een reis naar Lourdes niet uitgevoerd worden op de wijze die u van ons gewend bent.

We richten ons nu op de reizen in 2021. Als daar meer over bekend is, berichten wij daar over.

Trekkingslijst loterij 2020

Op 19 april zijn de winnende lotnummers getrokken van de loterij 2020 van de Stichting Lourdes Actie Alkmaar. De trekking had plaats in de pastorie van de Laurentiuskerk in Oudorp. Klik hier voor de trekkingslijst. Tot 10 juni 2020 kunt u op vertoon van uw lot de prijs afhalen. Maak van te voren een afspraak via het telefoonnummer 06-57619930.

Voor de prijswinnaars: gefeliciteerd met uw prijs en geniet er van!

Trekkingslijst Lourdesloterij 2020

Loterij 2020 is gestart

In 2020 organiseren wij weer een loterij. Er worden in deze periode t/m het weekend van 18 en 19 april 2020 8500 loten verkocht. In dat weekend worden de loten ook verkocht in de R.K.-kerken van Alkmaar en enkele daarbuiten. De prijs van een lot is € 0,50 en een boekje met 25 loten kost € 12,50. Er zijn mooie prijzen te winnen. De eerste is een weekend in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Wie wil nu eens niet uitwaaien in Egmond? De trekking van de loterij is op zondagavond 19 april in de pastorie van de Laurentiuskerk in Oudorp. Na de trekking wordt de trekkingslijst gepubliceerd op de website en opgehangen in de kerken. Lees hier hoe u ons verder kunt steunen. Met uw steun kunnen wij pelgrims (ook al zijn ze minder financieel draagkrachtig) naar Lourdes laten reizen.

Er is vergunning verleend voor het houden van deze loterij door de Gemeente Alkmaar op 18 november 2019.

Pater Mark Kemseke verlaat Lourdes

Pater Mark Kemseke O.M.I., die vele jaren verantwoordelijk is geweest voor de Nederlands-talige bedevaarten in Lourdes, stopt per 1 januari met zijn werkzaamheden in het heiligdom. De congregatie Oblaten van Maria, waarvan hij lid is, heeft de Vlaming gevraagd binnen de kloostergemeenschap andere taken op zich te nemen.

Pater Kemseke is al vele jaren verbonden met Lourdes. Aanvankelijk werkte hij bij de jeugddienst van het heiligdom. Nadat hij een paar jaar provinciale overste van zijn congregatie in België was geweest, keerde hij begin jaren 2000 terug in Lourdes om de Nederlandse taalgroep te leiden. Lees verder

Doneeractie 2019

Onze jaarlijkse doneeractie begint weer. De actie blijft nodig om ons Lourdeswerk te blijven continueren. Over het het waarom van deze actie leest u meer in de bijlage. Uw gift, groot of klein zijn van harte welkom. Wij attenderen u er op dat wij deANBI-status bezitten. Uw gift is (onder voorwaarden) fiscaal aftrekbaar. Meer daarover leest u in de bijlage.

Brief Doneeractie Website (PDF)

(Klik op deze knop om direct naar doneerpagina te gaan)

Jaarthema Lourdes 2019: “Zalig de armen, voor jullie is het koninkrijk van God” (Lucas 6.20)

In 2019 staat Bernadette centraal in Lourdes. Het is dan 175 jaar geleden dat Bernadette Soubirous er werd geboren. Zij stierf 140 jaar geleden in het klooster van Nevers. Daarbij is het accent gekozen van Bernadette de arme. Ze was een arm, ziekelijk en ongeletterd meisje toen zij op 11 februari 1858 de eerste verschijning kreeg. Aan haar ging toen in vervulling wat Jezus zei: “Zalig gij die arm zijt, want aan u behoort het rijk Gods” (Lucas 6.20). Lees verder