Pater Mark Kemseke verlaat Lourdes

Pater Mark Kemseke O.M.I., die vele jaren verantwoordelijk is geweest voor de Nederlands-talige bedevaarten in Lourdes, stopt per 1 januari met zijn werkzaamheden in het heiligdom. De congregatie Oblaten van Maria, waarvan hij lid is, heeft de Vlaming gevraagd binnen de kloostergemeenschap andere taken op zich te nemen.

Pater Kemseke is al vele jaren verbonden met Lourdes. Aanvankelijk werkte hij bij de jeugddienst van het heiligdom. Nadat hij een paar jaar provinciale overste van zijn congregatie in België was geweest, keerde hij begin jaren 2000 terug in Lourdes om de Nederlandse taalgroep te leiden.

Veel pelgrims kennen hem als de priester die alle Nederlandstalige pelgrims welkom heette aan het begin van de internationale mis. Ook ging hij dagelijks voor in de Nederlandse mis van het heiligdom en zorgde hij ervoor dat bij de processies dagelijks in het Nederlands werd gebeden. Begin volgend jaar rondt Kemseke nog enkele zaken in Lourdes af, voordat hij de bedevaarten definitief vaarwelzegt.

Als coördinator voor de Nederlandse taalgroep wordt hij in Lourdes opgevolgd door Dominique Derkoningen. Hij is priester van het bisdom Hasselt en al heel lang verbonden aan de Belgische Rozenkransbedevaart. Hij wordt bij zijn werk geholpen door een gepensioneerde (Nederlandse) zakenman, die in Frankrijk woont en zich als vrijwilliger heeft aangeboden.

bron: Stemmen uit Lourdes

Reacties zijn gesloten.